Gezinsblad
Onbekend Persoon, alias: Blauw Jan, Mattheus van Os, Kempe Blij, Hendrik Wilte, Floris Verbrugge, aangever Heijn Cornelisz de Jong, ovl. te Buiksloot 3 nov 1829
iemand die in het buitenkanaal is opgehaald de 3e november in de buitenhaven van de gemeente Buiksloot liggende ten noorden het groot Noordhollands kanaal. Als drenkeling opgehaald door Mattheus van Os, wonende in het grote Hemelrijk, in het bijwezen van Hendrik Wilte wonende in het Lange Hol, Kempe Blij wonende in de Boeresteeg en Floris Verbrugge wonende in de Jankerstraat, allen te Amsterdam. Allen modderlieden op de stadsschouwen in dienst der stad Amsterdam.
De getuigen Bart Mulder en Hein Cornelisz de Jong tekenen met een kruisje maar verklaren de drenkeling te herkennen voor Blauw Jan, als wetende dat de overledene in het gemene leven zo genoemd wierd, hij was na hun gevoelen een Duitser van geboorte. Na vooraf door oculaire inspektie was genomen en ik mij overtuigd had dat gene uiterlijke beledigingen een geweldige (gewelddadige?) dood deed vermoeden heeft ook de burgemeester getekend.
met:
N.N.
Hoofdindex A-Z